Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2021

Використання фіктивних документів про вакцинацію проти COVID-19 під час перетину кордону – викрито 4-х запоріжанок

Шевченківською окружною прокуратурою м. Запоріжжя розпочато два кримінальних провадження за фактом використання підроблених документів про вакцинацію проти COVID-19 (ч.  4 ст. 358 КК України).
 
За даними слідства, дві запоріжанки 30 та 22 років перед тим як полетіти на відпочинок до Мальти через закритий канал мобільного додатку «Телеграм» замовили фіктивні міжнародні сертифікати про вакцинацію. Підробку отримали поштою. Під час повернення з туристичної поїздки та проходження паспортного контролю в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя» пред’явили підроблені документи про вакцинацію, справжність яких викликала сумнів у прикордонників, оскільки інформація щодо вказаних документів у програмі «ДІЯ» та «HELSI» була відсутня.
 
Крім того, викрито ще двох місцевих мешканець, мати та доньку, які повернувшись із відпочинку в Єгипті до м. Запоріжжя, під час перетину кордону пред’явили співробітникам  Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» підроблені медичні довідки про отримання однієї дози вакцини. Шляхи придбання вказаних документів наразі встановлюються.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває, його здійснюють слідчі відділу поліції № 3 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1903