Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2021

Службова недбалість зі збитками у понад 1,3 млн грн – на Запоріжжі судитимуть колишнього головного бухгалтера лікарні

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього головного бухгалтера лікарняної установи за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, за недбалого ставлення підозрюваної до своїх службових обов’язків та відсутністю контролю за своїми підлеглими, останні за допомогою її цифрового підпису незаконно здійснювали перекази грошових коштів із розрахункових рахунків лікарні на власні. У такий спосіб ними було привласнено понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Відділення № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Як раніше повідомлялось, обласною прокуратурою у липні 2021 року відносно 3-х працівниць фінансового відділу лікарняної установи до суду скеровано обвинувальний акт за фактом заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, незаконних дій з платіжними картками, службового підроблення за попередньою змовою групою осіб та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 200, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 200, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1747