Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

Пожежа в реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні – підозрюється колишній головний лікар та службова особа лікарні

Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270, ч. 2 ст. 272 КК України).
 
За даними слідства, у лютому 2021 року в одній з палат-боксів відділення анестезіології та інтенсивної терапії Комунального некомерційного підприємства «Обласна інфекційна клінічна лікарня», де проходять лікування хворі на гостру респіраторну хворобу COVID-19, через накопичення кисню з об’ємною концентрацією виникло загорання. У результаті пожежі загинули троє пацієнтів та лікарка-анестезіолог.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що до вказаних наслідків призвела злочинна бездіяльність та ігнорування норм законодавства щодо охорони праці та безпеки на виробництві колишнього головного лікаря та іншої службової особи лікарні, відповідальної за техногенний та протипожежний стан.
 
Вказаним особам повідомлено про підозру за вищевказаною кваліфікацією.
 
Разом з цим, наразі колишній очільник лікарні ухиляється від слідства, у зв’язку з чим правоохоронцями приймаються заходи щодо його розшуку.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1033