Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2021

Зберігав та переробляв застарілу зброю у бойову – повідомлено про підозру мешканцю Василівського району (ФОТО)

З метою протидії злочинності  та забезпечення правопорядку і громадської безпеки населення правоохоронцями проводяться комплексні заходи з протидії незаконному обігу зброї та боєприпасів.
 
 
Так, за процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури викрито громадянина, який займався нелегальним зберіганням бойових припасів, вибухових речовин і пристроїв та переробкою застарілої вогнепальної зброї.
 
 
За даними слідства, 60-річний  чоловік незаконно придбав застарілу зброю та боєприпаси, які зберігав на території гаражного кооперативу у Василівському районі та за місцем проживання. Крім того, володіючи знаннями з вогнепальної підготовки, він  власноруч приводив вогнепальну зброю у бойовий стан для подальшого продажу.
 
 
Готову продукцію рекламував через інтернет-платформи та у такий спосіб підшукував клієнтів  для реалізації їм зброї.
 
Під час обшуків правоохоронцями вилучено кулемети, складові частини пістолетів ТТ, Вальтер, ЧЗ-А7, набої різного калібру, артилерійський порох, макети гвинтівок тощо.
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру за фактом незаконного придбання та зберігання бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв без передбаченого законом дозволу, а також незаконної переробки та ремонту вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263-1 КК України),  вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Слідчі дії тривають, проводяться експертизи, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з співробітники Управління СБУ в Запорізькій області та слідчими Відділення поліції №  2 Василівського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
          
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1438