Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2021

9 років за спричинення тяжких тілесних ушкоджень дитині, унаслідок яких настала її смерть – ювенальні прокурори відстояли в апеляційній та касаційній інстанціях вирок

Завдяки принциповій позиції прокуратури Верховним Судом залишено без змін вирок Ленінського районного суду м. Запоріжжя та ухвалу Запорізького апеляційного суду у кримінальному провадженні за фактом умисних тяжких тілесних ушкоджень, спричинених 5-річному хлопчику, від яких він помер  (ч. 2 ст. 121 КК України).
 
Незважаючи на вчинення злочину в умовах неочевидності та невизнання обвинуваченим вини, ювенальні прокурори у суді довели, що 26-річний чоловік, проживаючи разом із матір’ю хлопчика, який загинув, скористався її відсутністю та умисно завдав йому удари руками та ногами в різні частини тіла. Від отриманих тілесних ушкоджень дитина померла у лікарні.
 
Вироком  суду першої інстанції чоловіку призначено покарання  у виді 9 років позбавлення волі.
 
Сторона захисту, не погодившись із вироком, оскаржувала його в апеляційній та касаційній інстанціях, де наполягала на скасуванні судового рішення та виправданні обвинуваченого.  За результатом апеляційного та касаційного переглядів скарги захисника залишено без задоволення, а вирок без змін.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2312