Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

Прокуратурою недопущено безпідставне звільнення перевізника від відповідальності за перевезення вантажів із перевищенням вагових нормативів

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду задоволено апеляційну скаргу Запорізької обласної прокуратури, скасовано рішення Запорізького окружного адміністративного суду та відмовлено вантажеперевізнику у позові.
 
Прокуратурою встановлено, що за позовом суб’єкта господарювання судом було скасовно постанову Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області про накладення на перевізника адміністративно-господарського штрафу у розмірі майже 40 тис. грн. Зважаючи на те, що орган Укртрансбезпеки не оскажив  це судове рішення, апеляційну скаргу подано обласною прокуратурою.
 
У суді апеляцінйої інстанції прокуратурою доведено як факт перевезення підприємством вантажу, так і перевищення відповідних вагових нормативів, а відтак, товариство за відповідне порушення зобовязане сплатити штраф.
 
Завдяки активній позиції прокуратури вантажеперевізнику також не вдалось уникнути  і передбаченої законом відповідальності за завдання шкоди автодорожньому господарству. На виконання судового рішення, яким задоволено позов  колишньої Запорізької місцевої прокуратури № 3,  з нього стягнуто та наразі надішло до бюджету 15 тис. грн.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2425