Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2021

Привласнила понад 1 млн грн бюджетних коштів – на Запоріжжі судитимуть бухгалтера виправної колонії

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно бухгалтера державної установи виконання покарань за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, підробки документів  на переказ до банківських рахунків за попередньою змовою групою осіб, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 200, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, бухгалтер виправної колонії, за попередньою змовою з невстановленими службовими особами, при складанні розрахунково-платіжних документів, вносила завідомо неправдиві відомості та умисно збільшувала загальну суму грошових коштів, необхідних для виплати заробітної плати працівникам держустанови. У подальшому надлишково нараховані грошові кошти безпідставно перераховувала на особистий розрахунковий рахунок. У такий спосіб підозрювана привласнила понад 1 млн грн бюджетних коштів. Незаконно отримані кошти використовувала на власний розсуд.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Відділу поліції № 6 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1032