Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2021

За винагороду «продавала» електронну чергу послуг сервісного центру - на Запоріжжі викрито місцеву мешканку

За процесуального керівництва Дніпровською окружною прокуратурою м. Запоріжжя мешканку м. Запоріжжя викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369 – 2 КК України).
 
За даними слідства, 48-річна жінка налагодила механізм отримання неправомірної вигоди від потенційних клієнтів Територіального сервісного центру МВС України за експрес-потрапляння до електронної черги отримання послуг.  Для реалізації умислу, вона орендувала частину поверху у приміщенні сервісного центру та штучно створювала перешкоди для оперативного потрапляння осіб до кабінетів  держустанови. Потім, за певну винагороду, пропонувала громадянам скористатися «спрощеним алгоритмом» отримання послуг сервісного центру.
 
Правоохоронцями задокументовано одержання жінкою грошової винагороди, яку остання обіцяла передати службовим особам ТСЦ.
 
Під час санкціонованого обшуку вилучено чорнові записи, готівку у різній валюті на загальну суму понад 53 тис. грн, документацію тощо.
 
Досудове розслідування триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно із Запорізьким управлінням ДВБ Нацполіції України та Запорізьким районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції  в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
    
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2410