Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2021

Хабар за складання «чистого» акта перевірки – на Запоріжжі судитимуть посадовців територіального підрозділу ГУ Держпродспоживслужби (ФОТО)

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно начальника одного із територіальних відділів ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та його заступника за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, два посадовці, один з яких одночасно є депутатом районної ради, систематично вимагали та отримали неправомірну вигоду від суб’єкта господарювання за складання «чистого» акта перевірки дотримання вимог законодавства про безпечність харчових продуктів. Так, у квітні 2021 року підозрювані одержали від директора підприємства за проведення перевірки із позитивним результатом 4 тис. грн.
 
 Під час другої спроби отримання неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. грн указані особи були затримані правоохоронцями.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Відділом поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1623