Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2021

Запорізькою обласною прокуратурою перевірено умови утримання неповнолітніх ув’язнених у місцях несвободи (ФОТО)

Начальником відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Запорізької обласної прокуратури Оленою Крючковою та її заступником Діаною Васильчук здійснено виїзди до ДУ «Запорізький слідчий ізолятор» та ДУ «Вільнянська установа виконання покарань» (№11) із метою перевірки стану додержання вимог законодавства при утриманні в установі неповнолітніх, та дотримання їх прав.
 
Під час перевірки камер, у яких утримуються неповнолітні, встановлено, що санітарно-гігієнічні та побутові умови відповідають нормам. У слідчих ізоляторах організовано належну соціально-виховну роботу з дітьми, які потрапили у конфлікт із законом та забезпечено проведення освітнього процесу.
 
Окрім того, під час відвідування вихованцям доведені основні положення Конвенції ООН про права дитини та залишено бажаючим її примірники.
 
Під час індивідуальних бесід із неповнолітніми скарг та заяв на неналежне ставлення до них з боку адміністрації та умови утримання і виховання не висловлено.
 
Питання дотримання прав неповнолітніх ув’язнених у місцях несвободи перебуває на постійному контролі обласної прокуратури.
 
      
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1551