Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

30-річчя набрання чинності для України Конвенції ООН про права дитини – на Запоріжжі прокурори провели просвітницькі заходи зі школярами (ФОТО)

Сьогодні ювенальні прокурори органів прокуратури Запорізької області з нагоди 30-річчя набрання чинності для України Конвенції ООН про права дитини завітали  до 16 шкіл регіону, де  серед їх учнів в ігровій формі провели просвітницькі заняття щодо основних прав дітей, закріплених у Конвенції, та їх дотриманні, у тому числі державними органами, уповноваженими забезпечувати контроль цих прав.
       
Під час заходів учням розповіли про основні положення «світової конституції для дітей», яка гарантує кожній дитині право на свободу, особисту недоторканність, захист гідності, найкраще забезпечення її інтересів тощо. Також діти дізнались і про основні принципи роботи прокуратури у напрямі захисту інтересів дітей, серед іншого, про роль та повноваження ювенальних прокурорів.
 
      
 
На теперішній час прокурорами забезпечено інформування близько 600 школярів різних вікових категорій. Указані заходи ще тривають.
 
      
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1695