Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2021

Надання неправомірної вигоди правоохоронцю – на Запоріжжі повідомлено про підозру жителю Приморського району

За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Приморського району за пропозицію надати та надання  службовій особі, яка займає відповідальне становище,  неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України).
 
За даними слідства, 37-річний чоловік посіяв та вирощував рослини конопель для подальшого виготовлення і збуту особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс» на території Запорізької області. З метою уникнення кримінальної відповідальності та невтручання у його злочинну діяльність, останній висловив працівнику одного із територіальних підрозділів Головного управління Нацполіції в Запорізькій області пропозицію надати неправомірну вигоду, про що поліцейський повідомив відповідний підрозділ внутрішньої безпеки.
 
Правоохоронцями задокументовано факт надання пропозиції неправомірної вигоди у розмірі 4 тис. доларів США співробітнику поліції за невтручання у безперешкодний збір урожаю наркорослин.
 
       
 
Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК під час передачі правоохоронцю частини грошових коштів в якості завдатку у сумі 6,8 тис. грн, за місцем роботи останнього.
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Бердянського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Запорізького управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 
 
 
       
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1850