Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2021

Прокуратурою перевірено територіальні підрозділи пробації – виявлено низку порушень

Запорізькою обласною прокуратурою проведено перевірку діяльності територіальних підрозділів з питань пробації щодо додержання кримінально-виконавчого законодавства України при виконанні покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, у виді громадських та виправних робіт, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, штрафу, здійсненні контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань (наглядова пробація), забезпечення належної досудової та пенітенціарної пробації, впровадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією.
 
У Запорізькій області функціонують 29 уповноважених органів з питань пробації, в яких на обліку перебуває майже 3,5 тис. осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.
 
Установлено, що в окремих випадках пробаційні програми під час реалізації наглядової пробації застосовуються формально, належний облік осіб, які звільнені від відбування покарання з випробуванням, не ведеться та не здійснюється контроль за їх поведінкою.
 
Також допускаються порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо якості складання досудових доповідей, виконання покарань у виді громадських, штрафу.
 
За результатами перевірок органами прокуратури області внесено 12 документів реагування з вимогою усунення виявлених порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства та посилення відомчого контролю у цій сфері.
 
Також за наслідками перевірок розпочато 4 кримінальних провадження за фактами ухилення осіб від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1838