Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2021

Посягання на життя поліцейського та вчинення ДТП у стані алкогольного сп’яніння – підозрюється мешканець Запорізької області

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю смт Михайлівки Василівського району за фактом замаху на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків та порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження (ст. 348, ч. 2 ст. 286 -1 КК України).
 
За даними слідства, працівниками поліції на території Василівського району за порушення правил дорожнього руху зупинено чоловіка, який сів за кермо власного автомобіля в стані алкогольного сп’яніння. Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення, «горе водій», свідомо розпочав рух та здійснив наїзд на поліцейського, підхопивши його на капот транспортного засобу. Далі, на швидкості понад 120 км/год, не впоравшись з керуванням,  здійснив наїзд на перешкоду. За вказаних обставин працівнику поліції, який весь цей час залишався  на капоті транспортного засобу,  та 13-річній дитині, яка знаходилась у салоні автомобіля підозрюваного, спричинені тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
 
Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КК України та наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють  слідчі Відділення поліції № 3 Василівського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1795