Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

Розтрата та привласнення бюджетних коштів у сумі майже 200 тис. грн - на Запоріжжі судитимуть головного бухгалтера держустанови виконання покарань

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера державної установи виконання покарань за фактом розтрати та привласнення бюджетних коштів, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, посадовець із використанням корпоративної банківської платіжної картки, яка призначена для забезпечення виплат заробітної плати засудженим, із розрахункового рахунку виправного центру знімав готівку через банкомат та здійснював систематичні безготівкові оплати за товари та послуги у власних цілях. У такий спосіб підозрюваний розтратив та привласнив майже 200 тис. грн бюджетних коштів, чим спричинив державі відповідну матеріальну шкоду.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Відділення поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1631