Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2021

Запорізькою обласною прокуратурою перевірено умови утримання ув’язнених у ДУ «Вільнянська установа виконання покарань» (№ 11)

Начальником відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Запорізької обласної прокуратури Юрієм Гавриловим та заступником начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Запорізької обласної прокуратурою Діаною Васильчук здійснено виїзд до ДУ «Вільнянська установа виконання покарань» (№ 11) з метою перевірки стану додержання вимог законодавства при утриманні в установі ув’язнених, у тому числі неповнолітніх, та дотримання їх прав.
 
 
 
Перевіркою камер, в яких утримуються неповнолітні, встановлено, що санітарно-гігієнічні та побутові умови відповідають нормам. У слідчому ізоляторі організовано належну соціально-виховну роботу з дітьми, які потрапили у конфлікт із законом, окрім цього адміністрацією установи вихованців забезпечено необхідним для початку учбового року.
 
 
Із неповнолітніми проведено індивідуальні бесіди. Під час спілкування скарг та заяв на неналежне ставлення до них із боку адміністрації та умови утримання і виховання не висловлено.
 
 
Окрім іншого, перевірено умови утримання інших засуджених,  у тому числі тих, які відбувають покарання у виді довічного позбавлення волі у секторі максимального рівня безпеки.
 
 
 
Питання дотримання прав ув’язнених у місцях несвободи перебуває на постійному контролі галузевих відділів обласної прокуратури.
 
 
 
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1562