Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2021

Розтрата бюджетних коштів на суму майже 400 тис. грн - на Запоріжжі судитимуть сільского голову та директора підприємства

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із сільських рад Запорізької області та директора підприємства за фактом розтрати бюджетних коштів у великих розмірах, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, сільської радою проведено тендерні процедури публічної закупівлі пожежної автоцистерни на новому конверсійному шасі МАЗ 5337 без експлуатації. У подальшому очільник органу місцевого самоврядування, вступивши в злочинну змову з керівником фірми-постачальника, уклав з останнім договір про закупівлю транспортного засобу спецпризначення, характеристики якого не відповідали технічним вимогам тендерної документації, що надало змогу поставити транспортний засіб спеціального призначення 1988 року випуску, який раніше був в експлуатації. Це призвело до спричинення територіальній громаді збитків на суму майже 400 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1520