Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2021

Встановлення та поширення злочинного впливу - на Запоріжжі судитимуть кримінального авторитета

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно кримінального авторитета за фактом встановлення та поширення злочинного впливу в слідчому ізоляторі (ч. 2 ст. 255-1 КК України).
 
За даними слідства, упродовж 2018-2021 років мешканець м. Харкова, будучи заарештованим за вчинення умисних тяжких злочинів та утримуючись у ДУ «Запорізькій слідчий ізолятор», взяв на себе функцію «смотрящого» за установою та, займаючи відповідну ланку в кримінальній ієрархії, отримав змогу контролювати надходження, витрати та розподіл грошових коштів, призначених для забезпечення функціонування усіх ланок злочинного суспільства та, користуючись авторитетом у кримінальному середовищі, розповсюджувати злочинний вплив в установі. Так, підозрюваний  вимагав від арештованих та засуджених  протидіяти  адміністрації установи, дотримуватись «воровських традицій»,  через психологічний та фізичний тиск  вимагав сплачувати данину у «воровський общак»  тощо.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1820