Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

За розповсюдження матеріалів із закликами щодо зміни меж території та державного кордону України на Запоріжжі судитимуть місцевого мешканця

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно мешканця м. Бердянська за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканість України шляхом розповсюдження матеріалів із закликами щодо зміни меж території та державного кордону України (ч. 1 ст. 110 КК України).
 
Як встановлено слідством, підозрюваний, будучи радикально налаштованою особою, яка не сприймає державну владу в Україні, свідомо розміщав на власній сторінці у соціальній мережі «Однокласники» інформаційні текстові повідомлення для загального доступу, які  містять у собі публічні заклики до вчинення дій, направлених на зміну меж території України на порушення встановленого Конституцією України порядку.
 
Скоординованими зусиллями прокуратури та Служби безпеки України в області особу користувача мережі було встановлено, його неправомірну діяльність викрито та задокументовано.
 
За вчинення указаного злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання від 3 до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1531