Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

Відбулася робоча зустріч керівництва Запорізької обласної прокуратури з Регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (ФОТО)

11 серпня 2021 року, з метою обговорення стану додержання прав ув’язнених в Запорізькій області, а також виконання Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Офісом Генерального прокурора у Запорізькій обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч під головуванням заступника керівника Запорізької обласної прокуратури Петра Черного.
 
У заході брали участь Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Ірина Карпенко та начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Запорізької обласної прокуратури Юрій Гаврилов.
 
Під час заходу обговорювались питання додержання прав ув’язнених в установах Державної кримінально-виконавчої служби України в області, зокрема щодо забезпечення належних умов тримання та лікування. Крім того, розглянуто форми співпраці, спрямовані на запобігання вчиненню та припинення порушень прав і свобод людини в діяльності правоохоронних органів, запобігання катуванням у місцях несвободи.
 
Досягнуто домовленості про систематичний обмін інформацією щодо розгляду звернень стосовно можливих порушень вимог законодавства у правоохоронній і пенітенціарних сферах, обмін досвідом під час проведення навчально-методичних заходів на вказаному напрямі роботи.
 
Учасники зустрічі наголосили на необхідності продовження співпраці органів прокуратури та регіонального представництва Уповноваженого з метою неухильного додержання прав людини в місцях несвободи та належного реагування на такі порушення.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1723