Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2021

Крадіжка понад 40 млн грн із сейфу відомої ювелірної компанії - на Запоріжжі повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом членам організованої злочинної групи за фактом таємного викрадення чужого майна (крадіжка), поєднаного з проникненням у сховище (ч. 5 ст. 185 КК України).
 
За даними слідства, у січні 2021 року 49-річний місцевий мешканець, працюючи у відомій компанії, яка має мережу ювелірних магазинів, з метою заволодіння грошовими коштами у національній та іноземній валютах, які належали її засновнику та зберігались у відповідних сховищах товариства, організував злочинне угруповання.  До складу злочинної групи було залучено начальника відділу безпеки іншого приватного підприємства, яке надавало ювелірній мережі охоронні послуги та цивільну особу, якого за розробленим злочинним планом працевлаштовано охоронцем на вказану охоронну фірму під вигаданим ім’ям та відповідно підробними документами.
 
У подальшому, у червні 2021 року охоронець, будучи добре обізнаним щодо системи охорони об’єктів ювелірної компанії, механізму роботи та розташування камер відеоспостереження, з відома інших членів злочинного угруповання та під їх керівництвом, шляхом вимкнення відповідних охоронних пристроїв та підібравши код замка від сейфу, вчинив крадіжку грошових коштів в іноземних та національній валютах на загальну суму понад 40 млн грн.
 
Під час проведення першочергових слідчих дій  частину викрадених грошей вилучено з автомобіля організатора злочину, а частину  з території домоволодіння  батьків охоронця.
 
Наразі двом членам злочинного угрупування судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, третій - наразі перебуває у розшуку.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Слідчого управління за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку  Головного Управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
                   
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1554