Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2021

На Запоріжжі викрито діяльність псевдодержавного утворення «Громада міста Мелітополь»

За процесуального керівництва Мелітопольскої окружної прокуратури викрито діяльність псевдодержавного утворення «Громада міста Мелітополь» у рамках розслідування кримінального провадження за фактом самовільного присвоєння владних повноважень (ч. 1 ст. 353 КК України).
 
За даними слідства, у вересні 2020 року 42-річний мешканець м. Мелітополя разом зі своїми однодумцями намагалися сформувати, так званий, «альтернативний» орган місцевого самоврядування на території регіону для розхитування суспільно-політичної ситуації. З метою легітимізації своїх повноважень вони обрали «уповноваженого громадою у справах» та під гаслами «народовладдя» намагались присвоїти владні повноваження органу місцевого самоврядування.
 
Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронцями вилучено печатки, комп’ютерну техніку та документацію псевдодержавного утворення. Наразі встановлюються особи, причетні до вчинення вищевказаного злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Мелітопольского районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
       
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1439