Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2021

Хабар у сумі понад 11 тис. доларів США – викрито керівника Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  викрито начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області під час отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, керівник державного органу вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі понад 11 тис. доларів США від свого підлеглого за нестворення останньому штучних перешкод у професійній діяльності,  із розрахунку 200 доларів США «відкату» за кожну операцію із реєстрації чи перереєстрації сільськогосподарської техніки. Грошові кошти передавались двома траншами.
 
Посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини обумовленої суми.
 
Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1222