Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2021

Хабар за безперешкодну видачу витягу з документації у сфері земельних правовідносин – на Запоріжжі судитимуть головного спеціаліста Держгеокадастру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, посадовець, до функціональних обов’язків якого входило розгляд заяв про видачу витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, вимагав та одержав від місцевого мешканця неправомірну вигоду у сумі 400 доларів США за безперешкодну видачу відповідного витягу, який має надаватись безкоштовно протягом 3 робочих днів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
       
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1460