Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2021

Розтрата місцевого бюджету на понад 100 тис. грн – на Запоріжжі судитимуть сільського голову

За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї з сільських рад Бердянського району Запорізької області за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, обіймаючи посаду сільського голови та будучи обізнаним про відсутність законних підстав для збереження за його попередником середньої заробітної плати відповідно до вимог Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», підозрюваний виніс незаконне розпорядження про нарахування та виплату останньому середнього заробітку за 6 місяців роботи на виборній посаді у раді у сумі понад 100 тис. грн, чим допустив розтрату коштів місцевого бюджету.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Бердянського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1100