Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2021

Незаконне видобування граніту на понад 450 млн грн – на Запоріжжі судитимуть керівника кам’яного кар’єру (ФОТО)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора одного з кам’яних кар’єрів м. Запоріжжя за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 КК України).
 
За даними слідства, зазначений керівник підприємства за відсутності відповідних дозвільних документів упродовж вересня - грудня 2018 року організував незаконне видобування граніту шляхом проведення трьох масових вибухів на Правобережній ділянці Мокрянського родовища. За вказаних обставин незаконно видобуто понад 85 тис. тон корисних копалин загальнодержавного значення вартістю понад 450 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Відділу поліції № 3 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1380