Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

Прокуратурою забезпечено міжнародне співробітництво під час кримінального провадження

Упродовж І півріччя 2021 року до обласної прокуратури від компетентних органів іноземних країн надійшло 29 запитів про надання правової допомоги, більшість з яких від Республіки Польща, Білорусь, Латвійської Республіки та Російської Федерації.
 
Більшість запитів стосувалися проведення таких слідчих дій як допити свідків, потерпілих, підозрюваних, вручення процесуальних документів, а також надання матеріалів, які характеризують особу. Під час надання міжнародної правової допомоги порушень вимог міжнародних договорів та КПК України не допущено.
 
За цей час до правоохоронних органів області від іноземних компетентних органів надійшло 6 кримінальних справ з клопотаннями про перейняття кримінального переслідування відносно 6 громадян України.
 
На теперішній час у провадженні органів досудового слідства області перебуває 16 кримінальних справ, які надійшли з-за кордону.
 
Не залишено поза увагою правоохоронних органів області питання розшуку осіб, які ухиляються від органів досудового розслідування та суду. За вказаний період за кордоном установлено місце знаходження 1 розшукуваної особи, яка ухиляється від органів досудового розслідування . Наразі готується клопотання про видачу (екстрадицію) вказаної особи.
 
За дорученням Офісу Генерального прокурора обласною прокуратурою проводяться   5 екстрадиційних перевірок відносно 5 осіб щодо наявності підстав, які можуть перешкодити їх видачі за кордон.
 
На території Запорізької області в установах виконання покарань відбувають покарання ще 3 особи, відносно яких центральним органом України прийнято рішення про їх  екстрадицію за кордон з відстрочкою.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1201