Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2021

Хабар за складання «чистого» акту перевірки – на Запоріжжі викрито керівника територіального відділу ГУ Держпродспоживслужби та його заступника (ФОТО)

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя начальника та заступника начальника одного з територіальних відділів ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, посадовці, один з яких одночасно є депутатом районної ради, систематично вимагали та отримали неправомірну вигоду від суб’єктів господарської діяльності за складання «чистого» акту перевірки дотримання вимог законодавства про безпечність харчових продуктів.
 
 Правоохоронці затримали вказаних осіб у порядку ст. 208 КПК України під час отримання  чергової  суми неправомірної вигоди у розмірі 10 тис грн.
 
Наразі затриманим повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі дії.
 
Заходи з викриття проводились окружною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2235