Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2021

134 тис. грн за нестворення перепон у службовій діяльності підлеглої – на Запоріжжі викрито начальника районного відділу державної виконавчої служби (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури начальника одного з районних відділів державної виконавчої служби м. Запоріжжя Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, посадовець вимагав від підлеглої за нестворення перепон у її службовій діяльності, не застосування дисциплінарних стягнень та, як наслідок, незвільнення з посади неправомірну вигоду у розмірі 50%  від  отриманої нею державної винагороди за успішне стягнення заборгованості за виконавчим листом, а саме 134 тис. грн.  Грошові кошти запропонував перевести частинами на банківський рахунок.
 
Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України у службовому кабінеті після переказу обумовленої суми на банківський рахунок. 
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області та управлінням СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1672