Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2021

На Запоріжжі викрито створення фейкової «міськради»

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури викрито діяльність незаконного «органу місцевого самоврядування держави Україна Енергодарська міська рада І скликання» у рамках розслідування кримінального провадження за фактом самовільного присвоєння владних повноважень (ч. 1 ст. 353 КК України).
 
За даними слідства, у серпні 2020  року 39-річний мешканець Василівського району разом зі своїми однодумцями незаконно створили орган місцевого самоврядування, ідеєю якого було невизнання повноважень державних органів влади України тощо.
 
У ході санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено комп’ютерну техніку та документацію, пов’язану із незаконною діяльністю. Наразі встановлюються особи, причетні до вчинення вищевказаного злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється сектором дізнання Відділу поліції № 1 Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
          
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1249