Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2021

На Запоріжжі місцевий мешканець викрадав електроенергію для функціонування майнінг-ферми (ФОТО)

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя виявлено факт викрадення електричної енергії за місце проживання місцевого мешканця та функціонування створеної ним майнінг-ферми (ч. 1 ст. 188-1 КК України).
 
За даними слідства, 37-річний чоловік на території домоволодіння за допомогою спеціальних пристроїв самовільно збільшив напругу живлення з 220 до 380 Вольт та використовував електричну енергію поза приладами обліку.
 
Викрадену електроенергію застосовував для живлення електронно-обчислювальної техніки, яка була розташована у кожній кімнаті власного двоповерхового будинку. За попередніми висновками фахівців приблизна сума збитків становить понад 500 тис. грн.
 
Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється сектором дізнання Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
          
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1261