Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

На Запоріжжі через незаконну порубку дерев державі завдано збитків на суму майже 70 тис. грн

Запорізькою окружною прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 КК України).
 
Встановлено, що місцевий житель с. Біленьке Запорізького району без оформлення у компетентних державних органах спеціального дозволу за допомогою бензопили вчинив незаконну порубку дерев породи «Акація біла» у лісосмузі, розташованої поблизу с. Червонодніпровка Запорізького району, чим спричинив державі збитки на загальну суму понад 42 тис. грн.
 
Аналогічне кримінальне провадження вчинено мешканцем Покровського району Дніпропетровської області, який здійснив незаконну порубку дерев у лісосмузі поблизу с. Горлицьке Запорізького району Запорізької області, чим спричинив державним інтересам шкоду на загальну суму понад 25 тис. грн.
 
Наразі обвинувальні акти щодо вказаних осіб скеровано до суду.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1034