Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

На Запоріжжі судитимуть держреєстратора, який незаконно зареєстрував право власності на майно вартістю понад 1, 2 млн грн

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно державного реєстратора за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненої особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).
 
Встановлено, у листопаді 2018 року та у березні 2019 року державний службовець, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди, використовуючи особисті ідентифікатори доступу – логін і пароль користувача у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та реєстраційну справу на об’єкт нерухомого майна, здійснив реєстрацію права власності на кімнату та квартиру, що розташовані у центрі м. Запоріжжя, за акціонерним товариством без законних на те підстав.
 
Внаслідок вчиненого діяння потерпілим завдано збитки на суму понад 1, 2 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Запорізького районного управління поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1461