Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

За участь у діяльності терористичної групи - на Запоріжжі заочно судитимуть місцевого мешканця

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт відносно мешканця м. Запоріжжя за фактом участі в діяльності терористичної групи ( ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Як встановлено слідством, 46-річний місцевий мешканець, будучи проросійськи налаштованою особою, маючи єдиний злочинний намір направлений на підтримку військового конфлікту на сході України, у жовтні 2015 року виїхав до м. Донецька, де до серпня 2020 року  спочатку  на посаді навідника танка Т-64 танкової бригади терористичної групи, а потім на посаді командира екіпажу танка Т-64, брав активну участь у озброєному супротиву Збройним Силам України на окупованій території Донецької області в районах населених пунктів Дебальцево, Іловайськ, Горлівка, Єнакієве Донецької області та м. Донецька.
 
Через переховування обвинуваченого від слідства отримано дозвіл слідчого судді на затримання та у передбаченому порядку застосовано процедуру спеціального досудового розслідування (in absentia).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого відділу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1441