Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

На Запоріжжі судитимуть працівника райуправління поліції за шахрайство та підбурювання до надання неправомірної вигоди судді

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно співробітника одного з територіальних підрозділів Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) та підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).
 
За даними слідства, у січні 2021 року два співробітника поліції, діючи у змові, зазначили обвинуваченому, який перебував під вартою, про необхідність передання одному з них грошових коштів у розмірі 10 000 доларів США з метою вирішення із суддею питання щодо зміни йому запобіжного заходу на непов’язаний із позбавленням волі.
 
Як з’ясовано, працівники поліції заздалегідь усвідомлювали, що не зможуть вплинути на прийняття такого рішення суддею та після отримання грошових коштів мали намір залишити їх собі.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі,  за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Варто нагадати, що раніше обласною прокуратурою стосовно іншого співучасника даних подій, якого було затримано на «гарячому» під час отримання грошей у значному розмірі, до суду також скеровано обвинувальний акт.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1401