Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

Заволодіння понад 1 млн грн на реконструкції очисних споруд – на Запоріжжі судитимуть директора комерційної структури

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом  заволодіння бюджетних коштів  в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства,  у вересні 2016 року між керівником приватного підприємства-підрядника та одним із управлінь Запорізької ОДА укладено договір на проведення робіт із реконструкції центральних очисних споруд комунального підприємства на території Запорізької області. Маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, директор комерційної структури склав та підписав разом з  посадовцями органу державної влади акти  виконаних робіт,  до яких внесено неправдиві відомості  щодо повного виконання обсягів роботи по об’єкту. За цих обставин із місцевого бюджету зайво перераховано на розрахункові рахунки суб’єкта господарювання понад 1 млн грн.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу  управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1461