Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Прокуратура перевірила додержання прав засуджених на працю

Органами Запорізької обласної прокуратури проведено перевірки додержання службовими особами установ виконання покарань та підприємств ДКВС вимог кримінально-виконавчого законодавства, Законів України «Про оплату праці», «Про охорону праці» та іншого законодавства щодо дотримання прав в’язнів на працю.
 
Прокурорами спільно із залученими фахівцями органів державного контролю встановлені численні порушення вимог законодавства, за якими ужити заходи реагування спрямованих на їх усунення.
 
Питому вагу серед порушень становлять порушення вимог законодавства щодо охорони праці під час експлуатації та виконання робіт на верстатах (механізмах) та непоодинокі факти незабезпечення засуджених, спецодягом та взуттям, порушення періодичності та строків виплати заробітної плати тощо.
 
Керівництвом обласної та окружних прокуратур внесено 14 документів реагування з вимогами поновлення прав в’язнів на належні і безпечні умови праці, а також її своєчасну та гідну оплату.
 
Крім того, за результатами перевірок керівником Запорізької окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення, шляхом зловживання своїм службовим становищем, майже 170 тис. грн бюджетних коштів начальником відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку однієї з установ виконання покарань, замість виплати їх у якості заробітної плати засудженим (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
Аналогічний факт заволодіння бюджетними коштами у сумі понад 30 тис. грн  встановлено прокурорами цієї ж прокуратури в іншій установі ДКВС регіону, у зв’язку із чим розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 КК України.
 
Дотримання прав громадян у місцях несвободи перебуває на постійному контролі керівництва обласної прокуратури.
 
 
Соціальні мережі: Facebook

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1330