Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Завдяки належному підтриманню публічного обвинувачення жінка, засуджена за вбивство з особливою жорстокістю, проведе за гратами 14 років

Прокурорами Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Прокурори довели, що  у жовтні 2018 року  40-річна місцева мешканка за місцем проживання свого 65-річного знайомого під час вживання алкогольних напоїв нанесла йому ножем 155 колото-різаних поранень голови, шиї, тулуба та кінцівок, від яких чоловік помер на місці. Після цього, жінка втекла з місця вчинення злочину, але того ж дня була затримана правоохоронцями.  
 
Дослідивши усі докази у кримінальному провадженні районний суд визнав обвинувачену винною та призначив їй покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.
 
Не визнаючи вину та не погоджуючись з призначеним покаранням, обвинувачена та її захисник  подали апеляційну, а потім касаційну скарги.
 
Під час перегляду справи у Запорізькому апеляційному  суді  прокурори  спростували аргументи сторони захисту та довели законність і обґрунтованість призначеного  покарання, внаслідок чого  вирок  суду першої інстанції залишено без змін.
 
Крапку у цій справі поставив Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду, який погодився з позицією  сторони обвинувачення та залишив без змін всі судові рішення. 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1212