Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

На вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито інспектора патрульної поліції

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури інспектора Управління патрульної поліції в Запорізькій області викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, працівник патрульної поліції розробив механізм незаконного отримання коштів від місцевих підприємців за безперешкодну видачу їм дозвільних документів.
 
Правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України «на гарячому» під час одержання чергової суми неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. грн.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу співробітників Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1296