Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

На Запоріжжі припинено незаконний обіг контрафактної тютюнової продукції (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито та припинено незаконну діяльність з виробництва та збуту тютюнових виробів (за ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, громадянин Сирії влітку 2020 року організував на території обласного центру незаконне виробництво тютюнової продукції та курильних сумішей, які реалізовувались у створеній ним же мережі нелегальних магазинів та інших торгівельних об’єктах.
 
За результатами проведених у межах кримінального провадження 12 обшуків вилучено майже 3 тони готової тютюнової продукції та сировини для її виготовлення, хімічні та ароматичні домішки, пакувальні матеріали з логотипом відомих марок як «Marlboro» та інші, а також контрафактні тютюнові вироби іноземного виробництва без марок акцизного податку України. Вартість вилученого складає близько 10 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні наразі триває.
 
Заходи з викриття проведено прокуратурою спільно з Головним управлінням ДФС у Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1749