Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2021

На Запоріжжі викрито неповнолітню, яка поширила у кіберпросторі суїцидальну групу

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито злочинну діяльність 17-річної школярки, яка вчиняла дії з доведення до самогубства або замаху на самогубство відносно учасників «групи смерті», створеної у кіберпросторі (ч. 1 ст. 120 КК України).
 
За даними слідства, учениця 11 класу однієї з районних шкіл області створила в мессенджері Telegram «групу смерті», що є аналогом групи «синій кит», до складу якої залучено 28 учасників. Позиціонуючи себе як куратор, дівчина надавала смс-завдання підписникам групи з нестандартного виходу зі складних життєвих ситуацій – «звільненню», та підбурювала останніх завдавати собі тілесні ушкодження або вчиняти самогубство різним способом.
 
Під час проведеного санкціонованого обшуку за місцем проживання неповнолітньої вилучено мобільний телефон, у якому, поряд з іншою інформацією, містяться фотозображення посмертних записок із рукописними текстами учасників групи.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1707