Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2021

За надання слідчому неправомірної вигоди у сумі 12200 гривень та 100 доларів США для вирішення питання про закриття кримінального провадження відносно родича – судитимуть мешканця м. Оріхова

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури стосовно мешканця м. Оріхова до суду скеровано обвинувальний акт за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).
 
За даними слідства, мешканець м. Оріхова звернувся до слідчого, який розслідував кримінальне провадження відносно його брата, що підозрюється у спричиненні тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу. Під час зустрічі він запропонував та надав слідчому грошову нагороду у розмірі 12200 гривень та 100 доларів США за вчинення дій щодо закриття кримінального провадження та відповідно звільнення його родича від кримінальної відповідальності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1117