Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Вимагання грошових коштів із погрозою насильства над особою – мешканцю м. Запоріжжя повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом вимагання грошових коштів із погрозою насильства над потерпілим, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України).
 
За даними слідства, у листопаді 2020 року мешканець м. Запоріжжя під вигаданим приводом погашення боргового зобов’язання, якого у дійсності не існувало, та, погрожуючи предметом, схожим на вогнепальну зброю (пістолет), висунув 28-річному чоловіку незаконну вимогу про передачу грошових коштів у сумі 20 тис. грн. Водночас невстановленими досудовим розслідуванням особами за допомогою засобів стільникового зв’язку здійснювались систематичні погрози фізичною розправою відносно потерпілого з метою змусити останнього передати на їх користь грошові кошти. Сприймаючи погрози як реальні та побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий передав вимагателю частину грошових коштів у сумі 9 тис. грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення інших причетних до кримінального правопорушення осіб.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснюється Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1412