Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2021

За передачу своєї дитини для зайняття жебракуванням на Запоріжжі судитимуть 53-річну жінку

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканки м. Запоріжжя, яка передала сина для жебракування (ч. 3 ст. 149 КК України).
 
За даними слідства, 53-річна жінка зустрілася з раніше незнайомою їй особою та домовилася про готовність передати свого 12-річного сина для зайняття жебрацтвом на території м. Запоріжжя за грошову винагороду у сумі 600 гривень за сутки. Після передачі дитини та отримання коштів жінка була затримана правоохоронцями.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головним управлінням Нацполіції в Запорізькій області.
 
За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1160