Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

За розтрату бюджетних коштів та службове підроблення судитимуть директора комунальної установи м. Приморська

За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно директора КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Приморської районної ради Запорізької області» за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, керівник комунальної установи в період часу з жовтня 2019 по лютий 2021 років вносила недостовірні відомості до табеля обліку робочого часу за працівників, які фактично не знаходились на робочому місці, а один узагалі перебував за кордоном. Унаслідок указаних дій із державного бюджету безпідставно перераховано зазначеним особам майже 30 тис. грн та відповідно державі спричинено майнову шкоду на вказану суму.
 
Наразі до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та відсторонено від посади.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом відділення № 2 Бердянського РВП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1286