Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

Шкода навколишньому середовищу на понад 1,1 млн грн – на Запоріжжі судитимуть керівника підприємства

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно депутата районної ради – керівника одного з підприємств Запорізької області за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та забруднення земель відходами, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 239, ч. 2 ст. 364 -1 КК України).
 
За даними слідства, у період з лютого по квітень 2017 року депутат районної ради, будучи директором юридичної особи у Василівському районі Запорізької області, організував створення підлеглими працівниками на території підприємства незаконного звалища відходів виробництва. Внаслідок цього навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду у розмірі понад 1,1 млн грн.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснювалось Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1215