Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

У привласнені понад 1 млн грн на реконструкції очисних споруд, службовому підробленні та недбалості – на Запоріжжі підозрюються три особи

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору комерційної структури за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Одночасно заступнику начальника одного з управлінь та старшому інспектору відділу Запорізької обласної державної адміністрації повідомлено про підозру за фактом неналежного виконання службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, у вересні 2016 року одним з управлінь Запорізької обласної державної адміністрації (замовником) із суб’єктом-господарювання (підрядником) укладено договір на проведення робіт із реконструкції центральних очисних споруд комунального підприємства, розташованого у м. Мелітополі.
 
Як з’ясовано, не дочекавшись завершення у повному обсязі робіт за договором по вищевказаному об’єкту, відповідальними особами складено та підписано акт, до якого внесені неправдиві відомості щодо їх повного виконання.
 
Зазначені дії стали підставою для подальшого надлишкового перерахування коштів із місцевого бюджету в якості оплати за «виконані роботи» на суму понад 1 млн грн та сприяло їх привласненню керівництвом комерційної структури.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу працівників управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 964