Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2021

До уваги суб’єктів декларування

Станом на 18.03.2021 за участю прокурорів судами Запорізької області за результатами розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, а саме за несвоєчасне подання декларації, до адміністративної відповідальності із застосуванням адміністративного стягнення у вигляді штрафу притягнуто 19 осіб, серед яких: 1 - депутат сільської ради, 10 - посадових осіб юридичних осіб публічного права, 5 – органів та установ кримінально-виконавчої служби, 3 - службові особи системи судоустрою та 1 – працівник органів системи МВС України.
 
Наразі на розгляді у судах перебуває більше 20 справ зазначеної категорії.
 
Слід зазначити, що відповідно до положень статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані до 1 квітня подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік за формою, що визначається Національним агентством.
 
Звертаємо увагу, що за умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 2,5 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (ст. 366-3 Кримінального кодексу України).
 
За невчасне подання без поважних причин вищевказаної декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1375