Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2021

На Запоріжжі судитимуть начальника одного з департаментів міської ради за зловживання службовим становищем

Запорізькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з департаментів Запорізької міської ради у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
За даними слідства, у 2018 року посадовець, який діяв від імені міської ради як замовник, під час укладення договірних відносин із підприємством-підрядником не було вжито відповідних заходів щодо визначення середньо-ринкових цін на будівельні матеріали, які використовувались останнім при виконанні робіт із ремонту покрівель у двох багатоповерхових будинках міста Запоріжжя. За вказаних обставин із місцевого бюджету суб’єкту господарювання було перераховано зайві грошові кошти на суму близько 400 тис. грн.
 
У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання - до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1533