Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

Судитимуть місцевого жителя, який збував наркотики на території Дніпровського району м. Запоріжжя

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 3 (нині – Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя) до суду скеровано обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту наркотичних засобів у великих розмірах, а також незаконний збут, вчинений повторно (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні задокументовано 2 факти збуту вищевказаною особою на території Дніпровського району м. Запоріжжя наркотичної речовини рослинного походження, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабіс. Крім того, за результатами проведеного санкціонованого обшуку домоволодіння вищевказаної особи правоохоронцями виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, загальна вага якого склала 1158,308 г, що у перерахунку на висушену речовину є великим розміром.
 
Наразі судом проведено підготовче засідання, за результатами якого справу призначено до розгляду по суті.
 
Санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1037